αλληλεγγύη στον αντιφασίστα σύντροφο Νίκο Α.

afisa diar na-page-001

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΦΙΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΖΕ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ, 9.00

ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, δικάζεται ο σύντροφός μας Νίκος Α. που συνελήφθη στην αντιφασιστική διαδήλωση για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί, στις 18 Σεπτέμβρη του 2014. Η διαδήλωση αυτή μετρά άλλες 64 συλλήψεις συντρόφων/ισσών. Ο Ν.Α. κατηγορήθηκε με στημένη δικογραφία, από ακροδεξιά εισαγγελέα, ψευδή «αδικήματα», αντιφατικές μαρτυρίες. Ο Ν.Α. κατηγορείται για την επιλογή της πολιτικής οργάνωσης και δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο μόνος. Ο Ν.Α. απειλείται με ποινή 6ετούς φυλάκισης.
Η δίκη του Ν.Α. μας αφορά όλους και όλες γιατί είναι μία ακόμα επίθεση στην συλλογική μας οργάνωση απέναντι στους μπάτσους, τους φασίστες και τον εθνικό βόθρο, τα αφεντικά, τις δικαστικές έδρες, πέρα από αφηγήσεις κρατικού αντιναζισμού, κόμματα και χορηγίες, πέρα απ’ τον αριστερό ανθρωπισμό, πέρα από διαμεσολαβήσεις και ηρωισμούς.
Η δίκη του Ν.Α. δεν είναι προσωπική υπόθεση γιατί καταδικάζεται για το είδος του αντιφασισμού που επέλεξε και επιλέξαμε όλες/όλοι μας στο δρόμο, τις γειτονιές, στις σχολές. Όχι μόνο στην πορεία της 18ης Σεπτέμβρη αλλά σε κάθε στιγμή παρουσίας και μάχης μας στο δημόσιο χώρο, σε διαδηλώσεις, σε αντιφασιστικά μοιράσματα, σε αφίσες, σε πολιτικές εκδηλώσεις, στην αλληλεγγύη μας στους/τις μετανάστ(ρι)ες, στα συνθήματα που γράφουμε και φωνάζουμε όλες/όλοι μαζί για χίλιους λόγους, στις συντροφικές σχέσεις και στις κοινότητες που χτίζουμε.
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ν.Α.:
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.