Τι πρόβλημα έχετε πια;

afisa D 03 2017 (1)-page-00d

(αφίσα που τυπώθηκε σε 1000 αντίτυπα και κολλιέται στους δρόμους και στις σχολές της αθήνας)

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑ;
… ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!*

ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ; Τι γυρεύουν τόσοι μπάτσοι στο πανεπιστήμιο των σπουδών φύλου και των κοινωνικών επιστημών; Βρίσκονται εκεί χρόνια. Δίπλα στους ανθρωπολόγους και μαζί τους, δίπλα στους πολιτικούς επιστήμονες και μαζί τους βρίσκονται δεκάδες διεθνολόγοι, δεκάδες γεωπολιτικοί αναλυτές, δεκάδες εγκληματολόγοι… Δεκάδες πράκτορες και μπάτσοι… Ο Χ. Παπασωτηρίου δίπλα στην Α. Αθανασίου!
ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ! Η χρησιμότητά τους είναι η τελευταία χρησιμότητα του μαζικού πανεπιστημίου. Όσο το ελληνικό κράτος κοιτάζει προς την Τούρκια, τόσο ο Γιαλλουρίδης θα γράφει για την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας και τον «σουλτάνο» Ερντογάν. Όσο το ελληνικό κράτος οργανώνει την «τάξη και την ασφάλεια» στις μητροπόλεις, τόσο η Ζαραφωνίτου θα μιλάει για την «εγκληματικότητα» των μεταναστών/τριών. Όποτε το ελληνικό κράτος και οι μαφίες του χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο Α. Συρίγος θα μιλάει για την «προσφυγική κρίση». Όλοι/ες τους είναι έμμισθοι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους και κάνουν τις δουλειές του. Είναι καθηγητές στο πανεπιστήμιο, ερευνητές στα think tanks, πράκτορες στα υπουργεία.
ΕΤΣΙ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Συμβουλεύουν το κράτος τους για την βέλτιστη δυνατή εμπλοκή του. Μιλάνε για τον πόλεμο εκτός των συνόρων, για τον πόλεμο ενάντια στο προλεταριάτο των πόλεων και για τον πόλεμο ενάντια στους μετανάστες/τριες εργάτες/τριες: για κάθε μορφή του πολέμου ενάντια στο πολυεθνικό προλεταριάτο.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. Είναι στα αμφιθέατρα, εκδίδουν βιβλία και διοργανώνουν συνέδρια. Όλοι τους ξέρουν, κανείς δεν μιλάει γι’ αυτούς. Οι φοιτητές τους, τούς διαβάζουν, τούς ακούνε, σ’ αυτούς έχουν επενδύσει το μέλλον τους. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα: οι δουλειές των καθηγητών τους είναι και δικές τους δουλειές, για το παρόν και το μέλλον τους.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Έχουμε πρόβλημα με τις δουλειές της παντείου, γιατί αυτές σημαδεύουν την τάξη μας. Μας θέλουν παραγωγικούς/ες στις δουλειές μας, γι’ αυτό μας θέλουν σειρές από φέρετρα, κλεισμένες σε φυλακές ή καθηλωμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και είναι πρόβλημα πολιτικό. Είναι πρόβλημα ταξικό. Γι’ αυτό δεν συζητιέται σε αμφιθέατρα, γι’ αυτό δεν λύνεται σε συνέδρια και δεν γράφεται σε διδακτορικά…
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ! Έχουμε πρόβλημα με τις δουλειές τους!
Κι αυτή παραμένει η διαρκής ενοχή μας.

Ε, ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ,
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

*Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανις Παντείου