Ο Ομπάμα ήρθε. Ο Ομπάμα έφυγε. Ποιος χέστηκε;

Αφίσα με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα που κολλήθηκε στους δρόμους και στις σχολές της Αθήνας από πρωτοβουλία συντροφισσών και συντρόφων από τους κύκλους της Αυτονομίας.

obama-final-page-001-copy

Ο Ομπάμα ήρθε. Ο Ομπάμα έφυγε. Ποιος χέστηκε;
φάρσα ήταν και πέρασε
Ένας χρεωκοπημένος πρώην πρόεδρος, ο Ομπάμα, επισκέπτεται ένα χρεωκοπημένο κράτος, το ελληνικό. Χρεωκοπημένος; Όχι μόνο γιατί η διαδόχος του απέτυχε να κερδίσει τις εκλογές, αλλά κυρίως γιατί το νομοθετικό/ πολιτικό του έργο σταματούσε σχεδόν πάντoτε στην γερουσία. Χρεωκοπημένο; Όχι γιατί τάχα προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί, αλλά γιατί η πραγματική εξουσία έχει περάσει στο οργανωμένο έγκλημα και τους μηχανισμούς του και, ταυτόχρονα, η γεωπολιτική του αξία υφίσταται κατακόρυφη πτώση.
Τόσο ο Ομπάμα, όσο και η Ελλάδα έχουν πέσει έξω και γι’ αυτό ταιριάζουν. Εκείνος βγάζει λόγους περί κοινωνικής ανοχής, πολιτισμού κλπ και το ελληνικό κράτος φωνάζει: κάτι αξίζω και εγώ – θέλω φράγκα γιατί το οικόπεδο μου έχει αξία για την εξέλιξη του πολέμου. Δεν τους ακούει κανείς. Ο ελληνικός ιμπεριαλισμός έχει τα σχέδια του, φωνάζει γι’ αυτά. Δυστυχώς γι’ αυτόν τα 90’s τελειώσανε. Δυστυχώς ο Κλίντον δεν έρχεται ξανά.
Προβλήματα για το ελληνικό κράτος; Ας αφήσουμε τα αφεντικά μας να τα λύσουν. Ας τους χαρίσουμε αυτό το άγχος. Ως σύγχρονοι εργάτες/εργάτριες έχουμε άλλα προβλήματα, και ξέρουμε πολύ καλά ποιοί μας τα δημιουργούν. Είναι τα αφεντικά μας που μας κλέβουν τα ένσημα, είναι τα αφεντικά μας που δεν πληρώνουν τις υπερωρίες, είναι οι μπάτσοι, οι σεξιστές και οι φασίστες. Και μ’ αυτούς δεν δίνουμε ραντεβού μια φορά στα δέκα χρόνια…

ο εχθρός μας είναι εδώ!

Advertisements