ΔΕΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Δεν είναι και τίποτα δύσκολο, είναι η στοιχειώδης προλεταριακή συνείδηση. Να την κρατήσουμε σφιχτά ενάντια στη σύγχυση και στη βλακεία.

αφίσα από τους Αυτόνομους

43_201601

Yπάρχει ενάς παλιός κάπως σκονισμένος και όχι ακριβής ορισμός του φασισμού, λέει, πως είναι οργανωμένοι μικροαστοί που βγαίνουν στο δρόμο. Ο Τρότσκι έγραφε το 1933, λίγους μόνο μήνες μετά την άνοδο του NSDAP στην εξουσία: «Κάθε μανιασμένος μικροαστός δεν θα μπορούσε να γίνει Χίτλερ, αλλά ένα κομματάκι Χίτλερ υπάρχει μέσα σε κάθε μανιασμένο μικροαστό.» {Τι είναι εθνικοσοσιαλισμός; σ. 16} Και δεν χρησιμοποιούσε την έννοια αφηρημένα, παρακάτω λέει: «Η γρήγορη ανάπτυξη του γερμανικού καπιταλισμού προπολεμικά δεν εσήμαινε καθόλου την απλή καταστροφή των μεσαίων τάξεων. Καταστρέφοντας μερικά στρώματα της μικρομπουρζουαζίας αυτός ο καπιταλισμός δημιουργούσε άλλα: βιοτέχνες και μικρομαγαζάτορες γύρω από τα εργοστάσια, τεχνικούς και υπαλλήλους […] Συνολικάη η παλιά και η νέα μικρομπουρζουαζία έφτασε να αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από το μισό του γερμανικού λαού […] Το έθνος του Χίτλερ είναι η μυθολογική σκιά της ίδιας της μικρομπουρζουαζίας, ένα παθητικό παραλήρημα που της δείχνει τη χιλιόχρονη βασιλεία της πάνω στη γη.».  Έχουν περάσει σχεδόν εκατό χρόνια και έλληνες αριστεροί, αρναρχικοί κ.α. συνεχίζουν να τσιτάρουν τα βασικά χωρίς να τα καταλαβαίνουν. Χωρίς να καταλαβαίνουν πως ο Χίτλερ πέθανε αφήνοντας κομματάκια χίτλερ στους μικροαστούς που πλήθαιναν στη δεκαετία του 90′ πατώντας στα σώματα των μεταναστών/τριων εργατών/τριων, και τώρα δύο δεκαετίες μετά μας δείχνουν σε κάθε ευκαιρία τα δόντια τους. Δεν χρειάζονται την χρυσή αυγή, δεν είναι ναζί με την ιστορική έννοια, είναι ο σύγχρονος φασισμός που προελαύνει. Ξανά! Δεν διαδηλώνουμε με τα αφεντικά μας.

Και παρακάτω, ακολουθούν κάποιες σχετικές φωτογραφίες που υπενθυμίζουν πως κάποια πράγματα ισχύουν ακόμα:

Οι αγροτοπατέρες Νικήτας Πρίντζος, Χρήστος Σιδηρόπουλος, Γεώργιος Λαδόπουλος, Γκίζας Νικόλαος, Στέργιος Λίτος και Ντούρας Βασίλειος, σε καλοκαιρινή συνάντηση με την ηγεσία της ΧΑ.

xa-agrotes

Εδώ ο πολιτευτής της ΝΔ και αγροτοπατέρας Στ. Λίτος, μαζί με το χρυσαυγήτη Τζαμπατζή μετά από επίθεση σε γραφεία του Σύριζα στις Σέρρες.

agroxasyriza


Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης με την ντουντούκα στο Σύνταγμα τη μέρα της επίθεσης στον Λαφαζάνη. Ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης, που απαίτησε από τις τηλεοπτικές συνδέσεις ο Αλ. Τσίπρας να παραδώσει τη βουλευτική έδρα στο Νομό Ηρακλείου, δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο της οικογένειας Μητσοτάκη στην περιοχή. Ο ίδιος δεν είναι απλά αμπελουργός, αλλά και ιδιοκτήτης οινοποιείου που εξελίσσεται κάνοντας χρήση των προγραμμάτων χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Αποτελεί έναν από τους δυναμικά αναπτυσσόμενους επιχειρηματίες του κλάδου, κάτι που φανερώνει και το ύψος των επιδοτήσεων που λαμβάνει για την παραγωγή του καθώς ξεπερνούν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

2f99c0d4bbaf0eefbbad93d86fc1745f-pagespeed-ce-ue5pmgi8u7

Ακόμα ένας φτωχός αγρότης που συναντήθηκε με τον Μιχαλολιάκο. Ο Νικήτας Πρίντζος, Πρόεδρος της ΕΒΟΛ (εργοστάσιο γάλακτος στο Βόλο) και χωμένος σε επιδοτήσεις και μπίζνες με φωτοβολταϊκά. Στα μέσα και στα έξω ο κύριος από τη δεκαετία του 80.

02491a3e213a9cb145ff135bd79a2ca8

η τεκμηρίωση είναι αναδημοσίευση από σχετικό
με τις αγροτικές κινητοποιήσεις κείμενο του Γ. Μαραγκού