Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΑ

Στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Ουκρανία, γύρω από πρεσβείες που βρίσκονται σε ζώνες «υψηλού» κινδύνου, κρυμμένες μέσα στα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής, πίσω από τις χρηματαποστολές που διασχίζουν τους δρόμους της Βαγδάτης ή της Νατζάφ, οι «Ιδιωτικές Εταιρείες Πολέμου», και οι μισθοφόροι τους αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας επιχειρήσεις από τις οποίες οι τακτικοί στρατοί έχουν αποχωρήσει, όπως επιτάσσουν τα νέα στρατιωτικά δόγματα ύστερα από την «Επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις» (περισσότερα για το RMA, μπορείτε να βρείτε στο «Αδειάζοντας υπνοδωμάτια με οπλοπολυβόλα«, εκδ. Λέσχη Κατασκόπων του 21ου αιώνα). Η παρουσία τους, η συμμετοχή τους στα διεθνή χρηματιστήρια, ο πολλαπλασιασμός των λειτουργιών τους και η συμμετοχή στην επιστημονική έρευνα, αποτελούν μια διαρκή υπενθύμιση πως ο πόλεμος είναι μια κανονική καπιταλιστική διαδικασία, και αντίστροφα πως οι καπιταλιστικές σχέσεις διαμορφώνουν και διαμορφώνονται από εμπόλεμες ταξικές σχέσεις.

Η ιστορία της Global είναι ενδειτική. Μας προσφέρει τις κρίσιμες ημερομηνίες, τα συμβάντα, τα γεγονότα, και τις επιχειρηματικές στρατηγικές που συμμετέχουν στην παραγωγή των πολεμικών διακρατικών συρράξεων της εποχής μας.

Η ιστορία μιας εταιρίας πολέμου, όπως την αφηγείται η ίδια

Από την Global στην Global Defence Technology & Systems 

1998

Η Global ήταν μία start- up επιχείρηση που ιδρύθηκε από ένα άτομο το 1998 ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και διαχείρισης κινδύνων. Τα πρώτα της projects, που περιλαμβάνουν υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο μετά τις πολεμικές συρράξεις, ασχολούνται με τις πολύπλοκες προκλήσεις ασφάλειας των συνόρων στη νοτιο-ανατολική Αφρική, ενώ, πάραλληλα η εταιρεία έχει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της πειρατείας στην Ασία.

2001

Μετά την 9/11, η GLOBAL ήταν μία από τις πρώτες οργανώσεις που εισήλθαν στο Αφγανιστάν το Νοέμβριο του 2001. Εγκαθιστώντας την πρώτη μη- στρατιωτική εναέρια υπηρεσία στη χώρα, υποστηρίξαμε αργότερα πολλά κρίσιμα και πολύπλοκα αμυντικά προγράμματα: τη διπλωματία και την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων αφγανικών εκλογών και της εγγραφής των ψηφοφόρων, της καταπολέμησης των ναρκωτικών και των «εναλλακτικών» τρόπων επιβίωσης, όπως και την εκπαίδευση της αστυνομίας του Αφγανιστάν και την προστασία των αεροδρομίων της Καμπούλ και του Κανταχάρ.

2003

Από το 2003, εμπλεκόμαστε στο Ιράκ συντονίζοντας την ασφαλή κυκλοφορία των ORHA / CPA από το Κουβέιτ στη Βαγδάτη, ενώ το Μάρτιο του ίδιου έτους εγκαθιδρύσαμε το πλαίσιο ασφαλείας Greenzone. Στη συνέχεια, αναλάβαμε μια μεγάλη σειρά πρωτοποριακών προγραμμάτων σχεδιάζοντας και υλοποιώντας την ασφαλή παράδοση του νέου ιρακινού νομίσματος σε περισσότερες από 250 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, τη διαχείριση πολύπλοκων λειτουργιών ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας στα αεροδρόμια της Βαγδάτης, της Μοσούλης και της Νατζάφ και εξασφαλίζοντας την λειτουργία μιας μεγάλης ποικιλίας κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων.

2007

Κατά τα επόμενα έτη, η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και δημιούργησε γραφεία σε περισσότερες από δώδεκα χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχουμε επίσης ενσωματώσει βασικές τεχνολογίες στο ευρύτερο πλαίσιο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Αυτή η νέα στρατηγική και η μεγένθυση της εταιρείας προήλθε από τις συνεχόμενες απαιτήσεις της κυβέρνησής μας αλλά και άλλων ιδιωτών πελατών για καινοτόμες λύσεις προκειμένου να αμβλυθούν οι ολοένα και περισσότερο πολύπλοκοι επιχειρησιακοί κίνδυνοι.

Η τεχνολογική μας στρατηγική αναπτύσσεται από τον Φεβρουάριο του 2007, οπότε και ολοκληρώθηκε η εξαγορά μιας Αμερικάνικης επιχείρησης κατασκευής συστημάτων και ανάλυσης πληροφοριών. Η σημαντική πρωτοβουλία του Ομίλου, να επενδύσει τα ποσά που προκύπτουν από την επιχειρηματική του επιτυχία στην τεχνολογία, οδήγησε αμέσως σε νέες, υψηλότερης αξίας δυνατότητες και προσόντα, καθώς και σε πρόσβαση σε νέους πελάτες, προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης.

2009

Έχοντας ολοκληρώσει, οριστικά, την εξαγορά, η εταιρεία θα αλλάξει το όνομα της σε Global Defense Technology & Systems(GTEC) και κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών θα δημιουργηθούν λειτουργικές και εμπορικές συνεργασίες που επιτρέπουν τη ραγδαία μεταμόρφωση και οργανική μεγέθυνση της εταιρίας.

Όταν η επιχείρηση πέτυχε την ανάπτυξή της σε επαρκή κλίμακα, αποκτώντας κρίσιμες δυνατότητες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την διαχείριση των πληροφοριών και κινητικότητας των δυνάμεων, η GTEC πέτυχε δημόσια εγγραφή στο NASDAQ στα τέλη του 2009.

2011

Μετά από περαιτέρω εξαγορές στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και της ανάλυσης δεδομένων, η GTEC πουλήθηκε τον Απρίλιο του 2011 ολοκληρώνοντας έναν άκρως επιτυχημένο κύκλο επενδύσεων που επιβεβαίωσε τη φήμη της εταιρείας για την καινοτομία και την ηγετική θέση στην αγορά εμπορικών επιδόσεων.

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η GLOBAL πέτυχε τέτοια μεγένθυση ώστε να μετατραπεί σε μια επιχείρηση παγκόσμιας εμβέλειας που απασχολούσε δεκάδες χιλιάδες προσωπικού σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τη διαφορά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

2012

Το 2012 ξεκινήσαμε την επόμενη φάση της στρατηγικής εξέλιξης του Ομίλου προς τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Η κίνηση αυτή προήλθε από τη βαθιά κατανόηση των απειλών που αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτεροι πελάτες μας και τις προτάσεις που απαιτούνται για τον μετριασμό των επιπτώσεων και την αντίστοιχη μετατόπιση της κυβερνητικής πολιτικής μακριά από την παρέμβαση και την ανάπτυξη δυνάμεων σε μεγάλη κλίμακα. Αυτή η μετατόπιση της πολιτικής προανήγγειλε μια αυξανόμενη εμπορευματοποίηση της αγοράς υπηρεσιών άμυνας. Έτσι, έχοντας σημαντικές επιτυχίες και έσοδα, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παρατεταμένης γεωπολιτικής αστάθειας και επιχειρηματικού κινδύνου, η εταιρεία κατάφερε να  διοχετεύσει οικονομικό και διανοητικό κεφάλαιο στις πιο ανεπτυγμένες πτυχές της εθνικής τεχνολογίας ασφαλείας.

Αξιοποιώντας την εξαιρετική απόδοση του επενδυτικού κύκλου GTEC, η στρατηγική τοποθέτηση του Ομίλου ως έξυπνου επενδυτή με αξιοσημείωτες επιδόσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο, που μπορεί να καθοδηγήσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στις οποίες έχει συμμετοχή.

2013

Τον Οκτώβριο του 2013, αναλάβαμε μια σημαντική αύξηση κεφαλαίου και ξεκίνησε μια δεύτερη πρωτοβουλία για συμμετοχή στον NASDAQ με τη IPO της National & Security Systems, Inc. (GDEF), με αποστολή της να οδηγήσει τις μικρές/μεσαίες εταιρείες ασφάλειας/άμυνας και διαχείρισης πληροφοριών σε γρήγορη μέγεθυνση κλίμακας, μέσω εμπορικών συνεργειών, εξαγορών και συγχωνεύσεων.

2015

Στις αρχές του 2015 [η GDEF] ιδρύει ιδιωτικές επενδύσεις ιδίων επενδυτικών ικανότητων, θέτοντας έτσι σημαντικά κεφάλαια στην υπηρεσία της δυναμικής ανάπτυξης, προσανατολισμένης σε μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις,με στόχο την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς δυνατοτήτων στην επιστήμη των δεδομένων, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα εξειδικευμένα συστήματα στρατιωτικών αποστολών.

Τον Ιούνιο του 2015, ανακοινώσαμε ότι GDEF είχε εισέλθει σε οριστική συμφωνία για να διαμορφώσει μια στρατηγική συνένωση επιχειρήσεων με την ιδιωτική εταιρία STG Group Inc., μίας εκ κορυφαίων πάροχων υπηρεσιών σε θέματα κυβερνοχώρου, λογισμικού και μυστικών υπηρεσιών για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η συνεργασία αναμένεται να παράσχει στην STG δυνατότητες και κεφαλαίο, προκειμένου να αναζητήσει ευκαιρίες ανάπτυξης.

Με το σύνολο των επενδύσεών της, η επιχείρηση αποσκοπεί να εφαρμόσει τη βαθιά γνώση που έχει αποκτήσει στον τομέα όσον αφορά την διαχείριση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των αλλαγών που συμβαίνουν καθώς και την χρηματοπιστωτικής αγοράς μέσω της εμπειρίας που αποκτήθηκε μέσα στα πολλά χρόνια της λειτουργίας της εταιρείας με παγκόσμια εμβέλεια και, πάντοτε, στην πρώτη γραμμή της εθνικής ασφάλειας.

Με τη χρήση τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών δομών και κεφαλαίων της αγοράς η επιχείρηση φιλοδοξεί να αναλάβει θέσεις-κλειδιά για την ανάπτυξη νέων δυναμικών επιχειρήσεων,ενώ οι παγκόσμιες στρατηγικές του Ομίλου τον τοποθετούν σε ιδανική θέση για την καλύτερη υποστήριξη όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

μετάφραση χιτίστ

ωραίες παντόφλες!