Ρατσιστικο υπομνημα απο 87 καθηγητες πανεπιστημιου (τεκμηριωση)

Δεν μας έκανε καμία εντύπωση! Γνωρίζαμε πως τα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου φιλοξενούσαν από καιρό ένα σωρό σκουπίδια. Γνωρίζαμε επίσης, πως οι επιστήμες (και οι τεχνοεπιστήμες) ενσωματώνουν, συμπυκνώνουν, και φυσικοποιούν ένα σύνολο από στερεότυπα, δοξασίες, και πολιτικές τοποθετήσεις. Έτσι, αν στη μία άκρη βρίσκονται οι τεχνολογίες ελέγχου των «έξυπνων συνόρων» της Ευρώπης- Ελλάδας Φρούριο που καθηλώνουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε μια διαρκή κατάσταση εξαίρεσης, στην άλλη διαλεκτική- άκρη βρίσκονται τα ρατσιστικά στερεότυπα και οι αντίστοιχες πολιτικές τοποθετήσεις που νομιμοποιούν ηθικά και οργανώνουν ιδεολογικά την παραπάνω διαδικασία..

Οι 87 ρατσιστές καθηγητές πανεπιστημίου που υπογράφουν το παρακάτων υπόμνημα, απέδειξαν πως και οι δύο διαλεκτικοί πόλοι της μεθοδευμένης εξόντωσης των μεταναστών/τριων εργάτων/τριων βρίσκονται (και) στους μηχανισμούς του ελληνικού Πανεπιστημίου.

Λένε λοιπόν πως: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας εν όψει της αντικατάστασης των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών από λεγόμενες «ανοιχτές δομές φιλοξενίας», σύμφωνα με την εξαγγελία της κυβέρνησης και μετά την πρόσφατη απόφασή της για απελευθέρωση κρατουμένων από τα κέντρα αυτά. Διερωτώμεθα τί ακριβώς σημαίνουν οι «ανοιχτές δομές», αν όχι την κατάργηση κάθε περιορισμού στην είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών, στην πλειονότητά τους εισερχομένων από την Τουρκία και προερχομένων κυρίως από μουσουλμανικές Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Συρία, Αλγερία, Σομαλία, σύμφωνα με την ανάλυση της Frontex για το 2013 και 2014) και τον μέγιστο δημογραφικό κίνδυνο και την υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας που αυτές συνεπάγονται. Πρόσφατα παραδείγματα κρουσμάτων τυφλής βίας σε Ευρωπαϊκές πόλεις καταδεικνύουν τραγικά και για πολλοστή φορά την πλήρη αποτυχία του καταναγκαστικού «πολυπολιτισμικού» μοντέλου.

Τονίζουμε ότι είναι πρακτικά ουτοπική η υποχρέωση των λαθρομεταναστών, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να δηλώσουν τόπο διαμονής και να παρουσιάζονται την πρώτη και την δέκατη πέμπτη κάθε μήνα στην Αστυνομία και ότι με αυτήν την τακτική η Ελλάδα καθίσταται πόλος έλξης λαθρομεταναστών και ουσιαστικά προσκαλεί νέα, ακόμη πολυπληθέστερα κύματά τους στο έδαφός της, και μάλιστα σε καιρό δραματικής έντασης του φαινομένου. Η αλματώδης αύξηση των μεταναστευτικών ροών σύμφωνα με έγγραφο του αν. υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων (9-3-20-15) έχει ήδη εκτιναχθεί στο 223.22%, τη στιγμή που το κράτος των Τζιχαντιστών σχεδιάζει αποστολή τρομοκρατών στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας, σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στην δημοσιότητα το Βρεταννικό Ίδρυμα Quilliam για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (Δελτίο Ειδήσεων ΝΕΡΙΤ, 2-3-2015).

Επισημαίνουμε ακόμη ότι η εξαγγελία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου λίγες μέρες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (Τα Νέα, 28-1-2015) ότι θα δοθεί ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα προσκρούει στην απόφαση 460/2013 του Συμβουλίου Επικρατείας η οποία απορρίπτει την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και τα τέκνα τους, ακόμα και αν αυτά γεννήθηκαν στην χώρα μας. Η οποιαδήποτε κυβερνητική κίνηση που θα αντιτίθεται σε αυτήν την απόφαση, πέραν του ότι θα είναι παράνομη και αντισυνταγματική, συνιστά αυτοκαταστροφική πολιτική εκ μέρους των Ελλήνων καθώς συνέπεια της θα είναι η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από άλλες εθνότητες, κατάσταση κατά καμία έννοια νόμιμη ή κοινώς αποδεκτή.» (ολόκληρο το υπόμνημα εδώ)

και κάποιες από τις μειοψηφικές απαντήσεις που δώθηκαν σε Αθήνα και Πάτρα